Посвята в читачі «Книжкової країни», марафон читання «Від книги до книги, від серця до серця», престиж-зустріч «Тарас Шевченко: формула успіху» - ці та інші заходи відбулися у центральній бібліотеці для дітей Кіровограда під час тижня дитячого читання. Завершився тиждень фестивалем «Добрий світ улюблених книг». Дружно та весело діти відгадували загадки, відповідали на запитання Червоної Шапочки, Язикатої Хвеськи, невгамовного Баранкіна, кумира всіх дітей Гаррі Поттера та інших героїв. Тиждень приніс дітям багато позитивних вражень, додав знань, а дитячій бібліотеці – нових користувачів!

 

«Володарів неба» показали першокласникам школи №29 у бібліотеці №1 до Міжнародного дня птахів. З інформаційного калейдоскопа на таку тему діти дізналися  багато цікавих фактів про птахів, взяли активну участь у вікторині «Відгадай», переглянули книги про пернатих друзів.

 

До першокласників школи «Мрія» завітали улюблені казкові герої разом із працівниками бібліотеки №12. Дітям запропонували здійснити подорож країною, якої немає на карті. Це країна казок. Допомагали їм магістри книжкових наук, які знають багато цікавого про історію виникнення книги. Діти відвідали станції «Квіткова», «Літературна», «Казковий вернісаж», де відгадували загадки, виконували веселі завдання, ходили в гості до казкових героїв. Цікавою і захоплюючою була літературна гра «Чарівний світ улюблених книг». По закінченні гри всі отримали солодкі призи.

«Ластівка – символ весни». Книжкова виставка-інсталяція на таку тему в бібліотеці №5 привернула увагу до проблеми збереження пернатих. Читачі милувалися  інсталяцією гніздечка птаха, розгадували загадки про пташок. Талановита дівчинка Ліза Кислун подарувала нашій бібліотеці свою творчу роботу, де підібрані прислів’я і загадки про ластівку. Запитання до кросворду складені у віршах. У конкурсі малюнків «Пташок викликаю із теплого краю» перше місце присудили Яні Кареліній за цикл малюнків про ластівку.

 

(Світлана Котлярова, завідувачка бібліотеки)

 

Наше місто. – 2014. – 10 квітня. – с.3.