Уже стало традицією бібліотеки-філії №7 організовувати свята вулиць мікрорайону Арнаутове до ювілейних дат поетів, письменників, державних діячів, іменами яких вони названі.

Для всіх українців Павло Чубинський, видатний діяч українського національного відродження, вчений-етнограф і фольклорист, перший дослідник звичаєвого права в Україні, відомий, передусім, як автор поетичного твору, значення якого виходить за рамки самої поезії. – «Ще не вмерла України і слава, і воля» є державним гімном нашої держави.

За підтримки заступника міського голови депутата Кіровоградської міської ради Вадима Дриги колектив бібліотеки-філії №7 та Масляниківського БК провели свято вулиці з нагоди 175-річчя Павла Чубинського. Жителі вулиці організували виставку виробів з тіста. Ведуча художній керівник Масляниківського БК Оксана Константинова розповіла гостям про життєвий і творчий шлях Павла Чубинського. Лунали пісні у виконанні жіночого ансамблю «Черемшина».

Вадим Дрига привітав зі святом вулиці мешканців мікрорайону і вручив кожному господареві будинкові таблички із світлиною Павла Чубинського.

 

Вечірня газета. – 2014. – 31 січня. – с.2.